Een huis kopen doet u niet iedere dag doen. Het is een terrein met allerlei voetangels en klemmen. Regels, wetten, mogelijkheden en onmogelijkheden. Bovendien is een huis kopen een ingrijpende financiële beslissing. U sluit een hypotheek af en gaat daarmee een betalingsverplichting aan van 30 jaar. Een goed hypotheekadvies is uitermate belangrijk omdat het u in de loop van de tijd veel geld kan schelen.

 

Belangrijke tip

 

Doe aan de verkopend makelaar of aan de verkoper nog geen enkele toezegging, voordat u al uw financiële mogelijkheden kent. Wij maken daar graag tijd voor vrij. Kortom, met het hypotheekadvies van  TAG weet u waar u aan toe bent. Neem contact met ons op of bezoek ons kantoor in Schijndel.

 

Stappenplan?

 

Als u bij ons aanklopt voor een hypotheekadvies, gaan we uiterst zorgvuldig te werk. 

Wij werken  volgens een stappenplan. Om u zoveel mogelijk zekerheid te geven.

 

Stap 1. De inventarisatie

Nagaan wat financieel mogelijk is.

U hebt natuurlijk uw eigen plannen voor de toekomst. Plannen die er bij iedereen anders uitzien, maar wel steevast een aanzienlijk deel van uw besteedbare inkomen gaan opslokken. 

Wanneer we dat goed in kaart hebben gebracht kan berekend worden bij welke maandlast u nog 'prettig kunt leven'. En dus in welke prijsklasse u uw woning kunt zoeken.

 

Stap 2. De ideale woning is gevonden

Moet er verbouwd worden? Moet uw huidige woning eerst nog verkocht worden? Welk bedrag is nodig voor herinrichting en verhuizing. Hoeveel 'reserve' moeten we achter de hand houden, voor het geval dat.... Kortom, hoeveel hypotheek is eigenlijk nodig?

 

Stap 3. Het maken van een financieel plan

Tegenwoordig moeten nieuwe hypotheken over het algemeen volledig afgelost worden.  Maar doen we dat via annuïteiten, of lineair? Zijn er misschien nog 'oude hypotheken' waar we rekening mee kunnen houden? 

Welke rentevasteperiode heeft de voorkeur? Zijn er misschien nog bijzondere voorwaarden van belang? 

Om dan terecht te komen bij de volgende vraag: welke geldgever gaan we dit laten financieren?

 

Stap 4. De offerte

Het financieel plan is gemaakt. De eisen zijn bekend. En op grond daarvan is de offerte aangevraagd. Klopt het rentepercentage? Is de juiste rentevaste periode genoemd. Staan er geen onverwachte 'andere' voorwaarden in? Kortom, is alles precies zoals besproken?

  

Stap 5. De afhandeling

Aansluitend volgt dan de volgende stap: het ondertekenen van de offerte. 

Waarna de administratieve afhandeling gaat beginnen. Een proces waarin door ons veel stappen genomen moeten worden. Stappen waar u over het algemeen gelukkig weinig van hoeft te merken.

De opdracht tot taxatie, het verzamelen van de benodigde documenten, de aanvraag voor de hypotheekgarantie (als dat mogelijk is ), het overleg met de geldgever, het overleg met de notaris, tot en met het compleet maken van het dossier voor de bank. 

 

Stap 6. De Notaris

U gaat naar de notaris om alles definitief te maken door de stukken te onderteken. Stukken die wij uiteraard ook hebben gecontroleerd op juistheid. Zodat u met een gerust hart kunt ondertekenen. En vol vertrouwen de sleutels van uw nieuwe woning in ontvangst kunt gaan nemen.

 

Stap 7. Onderhoud

Onze onderhoudsservice bestaat uit 2 delen:

 Via geavanceerde software worden uw hypotheek en bijbehorende verzekeringen door ons dagelijks getoetst op of er besparingen mogelijk zijn. U geeft vooraf aan bij welke besparing u het de moeite waard vind om de hypotheek en/of bijbehorende verzekeringen aan te passen.

 Het kan het zijn dat door wijzigingen, bijvoorbeeld in uw persoonlijke omstandigheden of wettelijke wijzigingen, de hypotheek of  bijbehorende verzekeringen niet meer aansluiten bij uw persoonlijke situatie. U ontvangt van ons een jaarlijks duidelijk overzicht of uw hypotheek en/of bijbehorende verzekeringenalles nog bij uw situatie en wensen aansluiten. 

 

Hypotheekadvies is maatwerk. Wij zijn u graag van dienst.

 

Acties