Wilt u een onderneming gaan starten of bent u net begonnen, maar ziet u door de bomen het bos niet meer, omdat er zoveel mogelijkheden en regels zijn? 

Waar moet ik beginnen? 

Welke prijzen of marges moet ik aanhouden? 

Wat hou ik uiteindelijk onder aan de streep over? Wat zijn uw rechten en plichten als ondernemer? 

Voor welke belastingen moet u aangifte doen en binnen welk tijdvak? 

Wat voor regelingen zijn er voor ondernemers?

 

Uit ervaring weten wij dat voor veel ondernemers de opstartfase veelal niet de gemakkelijkste periode is. Er komen veel nieuwe fiscale- en bedrijfseconomische vragen op uw pad waar u direct hulp bij nodig hebt. Wij begrijpen dit als geen ander en zijn daarom ook buiten de normale kantooruren bereikbaar om dit voor u op te lossen.

 

Startersadviesgesprek

 

Als startende ondernemer heeft u recht op fiscale regelingen die uw belastbaar jaarinkomen kunnen verlagen. Wij adviseren en helpen u met het tijdig plannen van investeringen en afschrijvingen zodat u maximaal kunt profiteren van allerlei belastingvoordelen zoals de zelfstandigenaftrek en de startersaftrek. Om als startende ondernemer hiervoor in aanmerking te komen worden wel eisen gesteld door de belastingdienst. Hierbij kunt u denken aan een minimaal aantal gewerkte uren op jaarbasis, als ondernemer. In de regel is deze norm minimaal 1.225 uren op jaarbasis. Verder kunt u ook aanspraak maken op de fiscale regeling vermindering van BTW voor kleine ondernemers, waarmee u tot een te bepalen omzetdrempel geen BTW hoeft af te dragen.

Over dit alles kunnen wij u adviseren in een startersadviesgesprek. In dit gesprek krijgt u antwoorden op uw vragen en advies over de belangrijkste rechten en plichten die u heeft als startende ondernemer. Het gesprek duurt ongeveer  een uur en is kosteloos. 

 

Neem contact met ons op om een afspraak te maken of loop even bij ons binnen . Het goed en degelijk opzetten van een administratie is van groot belang voor de opstartfase van uw onderneming.

 

Acties